Utrett mer med det du gir
Velg ønsket fordeling blant våre anbefalte organisasjoner og gi gjennom bank her. Du kan også gi rett til kontonr. 1506.29.95960.
Velg ønsket fordeling blant våre anbefalte organisasjoner og gi direkte gjennom Vipps eller PayPal her
Doner eller opprett innsamlingsaksjon på Facebook
Uspesifiserte donasjoner tildeles GiveWell for videre fordeling til deres anbefalte organisasjoner.

På denne siden kan du donere til våre anbefalte organisasjoner. Du kan velge fordeling mellom organisasjonene selv, og/eller velge å la bistandsevaluatoren GiveWell fordele pengene blant organisasjonene der de ser størst behov. Er du usikker anbefaler vi å la GiveWell fordele midlene. Dette er alternativet som benyttes for donasjoner der ønsket fordeling ikke er oppgitt. Uansett hvilken fordeling du velger vil pengene gå til noen av verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner.

Du kan også velge å gi en gave til driften av gieffektivt.no og promotering av våre anbefalte organisasjoner.
Er donasjonen en gave til venner eller familie?
Vi har gavekort du kan laste ned og skrive ut!

Kan du få skattefradrag på din gave?

— Ja! Du kan få skattefradrag for donasjoner som overstiger 500 kr per år, opp til 50 000 kr (2019). Dette gjelder både for enkeltpersoner og aksjeselskap.

Effektiv Altruisme Norge som drifter gieffektivt.no registrerer dine donasjoner hos Skatteetaten for deg hvis du oppgir ditt fødselsnummer med donasjonen (eller på e-post til donasjon@gieffektivt.no). Om du ønsker en kvittering fra oss på donasjonen din må du også oppgi e-postadresse.

Les mer om skattefradrag her.

Donasjoner direkte til The Against Malaria Foundation (AMF), en av våre anbefalte organisasjoner, er også godkjent for skattefradrag i Norge. Disse krever dog en del manuelt arbeid av deg, og gir ingen ekstra fordeler. Ta kontakt med oss ved spørsmål om dette.
Transaksjonskostnader
Uansett hvilken betalingsmetode du benytter så går 100% av din donasjon til organisasjonene du velger. Vi dekker eventuelle transaksjonskostnader.
  • Vanlig bankoverføring til kontonummeret oppgitt over er helt kostnadsfritt innad i Norge.
  • Vipps tar 1,75% av beløpet og du trenger appen på mobil med egen bruker.
  • PayPal tar 2,8 kr + 1,9% av beløpet. Du behøver ikke ha egen bruker hos PayPal, men du må oppgi et debet- eller kredittkort som i en vanlig nettbutikk.
  • Facebook tar ingen gebyrer, men utbetaler pengene i Euro opp til 45 dager etter donasjonen er foretatt. Vi regner med ca 2% i valutatap på disse donasjonene.
Når vi utfører tildelinger til våre anbefalte organisasjoner, så tar vår og deres bank et gebyr i størrelsesorden 45 - 300 kr, en veldig liten andel av den totale summen vi overfører. Vår andel dekker vi av våre driftsmidler som de andre transaksjonskostnadene.
Mer om betaling
Facebook
På Facebook kan du donere selv eller starte egen innsamlingsaksjon enkelt og helt gratis. Besøk vår Facebook-side og velg "Gi et bidrag"-knappen under vårt bannerbilde, eller "Opprett innsamlingsaksjon".

Du vil få en kvittering på epost fra Facebook når du donerer. Facebook tar ingen gebyrer, men pengene utbetales i Euro, så vi får et ca 2% valutatap. Les mer om Facebooks innsamlingsfunksjon her.

Ved å skrive i tittelen eller beskrivelsen av din Facebook-innsamling hvilken organisasjon du ønsker å samle inn til, så fordeler vi pengene etter ditt ønske. Hvis du ikke skriver noe om dette så går pengene til vår standardfordeling, altså til de organisasjonen(e) som GiveWell til enhver tid mener har størst behov.

Merk at donasjoner gitt gjennom Facebook per i dag ikke gir skattefradrag.
Bank
Bankoverføringer i Norge utføres som en vanlig betaling og gir ikke transaksjonskostnader. Dette er den billigste og enkleste måten å donere på. Vi anbefaler spesielt bankoverføring om du skal gi fast eller en større sum. De fleste banker støtter dessuten muligheten til å sette opp automatiske betalinger.

Donasjoner til våre anbefalte organisasjoner overføres til konto: 1506.29.95960 (DNB).

Du kan registrere din ved å trykke på der det står Bank lengre opp på siden. Her bestemmer du hvilke organisasjoner din donasjon skal gå til og om du vil motta mer informasjon fra oss. Har du spørsmål kan du sende en e-post til donasjon@gieffektivt.no.

Juridisk Merknad
Effektiv Altruisme Norge er forpliktet av juridiske grunner til å reservere seg retten til å bestemme den endelige bruken av donasjoner gitt til Effektiv Altruisme Norge som drifter denne nettsiden på vegne av Stiftelsen Effekt. Effektiv Altruisme Norge og Stiftelsen Effekt har inngått en avtale om at alle donasjoner gitt gjennom gieffektivt.no og tilhørende sider skal brukes etter formålet til Stiftelsen Effekt. Styret i Effekt har vedtatt å videreføre donasjoner etter donors ønsker og har aldri avviket fra dette tidligere. Det foreligger heller ingen planer om å gå vekk fra dette. Effektiv Altruisme Norge og Stiftelsen Effekt tar ingen gebyrer og ønsker å gjennomføre tildelinger som angitt etter ønskene til våre givere. Givere står imidlertid fritt til å velge å donere til drift av gieffektivt.no.