Bli med og redd liv før jul ❣️ Og slå TØI  😍

Bli med og redd liv før jul ❣️ Jeg matcher 70k! 😍

Nok en desember og nok en gang trenger jeg alle Menonitters hjelp til å gjøre en god gjerning innen jul❣️ I år har jeg med meg Paal Brevik Wangsness i TØI på å holde konkurrerende innsamling. Det er selvfølgelig flott, men kan vi la de uflidde og selvgode "forskerne" i TØI slå Menon i altruisme? Skal vi tillate dem å tro at instituttsektoren er befolket av mer gavmilde folk en oss beinharde kapitalist-konsulenter!? Svaret er selvfølgelig et rungende nei(!), men da trenger jeg deres hjelp for å sikre seieren ❣️

I år som i fjor matcher jeg de første 70k 💸 og greier dere (og de som gir på innsamlinga mi på face) tilsvarende, så utsetter jeg meg nok en gang for et sykt kaldt bad i Oslofjorden før jul 🥶

Donér og oppnå fire fantastiske ting på en gang:

  1. Redd liv og gjøre 🌍 litt bedre ❤️
  2. Doble din impact samtidig som du gjør meg blakk!
  3. Godte deg over at ditt bidrag kan utsette meg for årets kaldeste bad 🥶
  4. Vise en gang for alle at Menonitter er de beste og mest gavmilde konsulentene og samfunnsøkonomene i landet 🥳 Donér så får vi det til❣️

Under kan du lese mer om hvorfor dette er noe jeg brenner for 😊

Det er mange som dør eller lider på grunn av sykdommer og lidelser som vi vet veldig godt hvordan vi kan unngå. Eksempelvis døde 627 000 mennesker av malaria i 2020 og omtrent 80% av disse var barn under 5 år! Jeg tenker at ett barn som dør av forhindrebare sykdommer og lidelser er ett for mye og det vil jeg å endre på, så langt jeg greier. Derfor går innsamlinga til en av organisasjonene anbefalte av Givewell.com, som har evaluert hundrevis av veldedige organisasjoner grundig og kommet fram til hvilke som hjelper flest mulig, mest mulig per krone.

I år går jeg for Against Malaria Foundation. GiveWell anslår at 56 000 kroner brukt på Against Malaria Foundation (AMF) vil forhindre et malariadødsfall i gjennomsnitt. Det er dermed den billigste måten å redde ett liv som finnes i verden! Til sammenlikning er verdien et statistisk liv i Norge er 55 millioner kroner i 2023 - dvs 1000 ganger mer. Tidens mest samfunnsøkonomisk lønnsomme tiltak med andre ord 🤯

GiveWells sterke fokus på at alle liv er verdt like mye, uansett hvor eller hvem de er, rører meg dypt 😭, mens deres fokus på evidens og gjennomsiktighet betrygger 🤓 i meg om at vi enkeltmennesker faktisk kan gjøre en forskjell i 🌍! For meg føles givewell som en perfekt destillering av klisjeen om å holde hjertet varmt og hodet kaldt ❤️

Opplever du problemer med å gi til innsamlingen?
Du kan også støtte innsamlingen ved å trykke på Gi-knappen i nedre høyre hjørnet, eller trykke på Gi en donasjon i menyen. På siste side kan du oppgi Peter Aalen som referanse om du ønsker. Vi er klar over problemet som rammer enkelte nettlesere og arbeider med å løse det.
For 70 000 kr kan vi distribuere 1557 myggnett  i malariautsatte områder. Myggnettene forebygger spredning av malaria og forhindrer sykdom og død.

Against Malaria Foundation

Against Malaria Foundation forhindrer spredning av malaria i lavinntektsland. Organisasjonen driver forebyggende arbeid gjennom distribusjon av impregnerte myggnett. De bistår der tiltaket har størst effekt, og arbeider hovedsakelig i Afrika sør for Sahara.

Det koster 45-50 kroner for produksjon og distribusjon av et nett, som brukes av to personer i 2–4 år. Det betyr at 11 kroner er nok for å beskytte en person mot malaria i minst ett år. GiveWell anslår at 43 000 kroner brukt på dette tiltaket vil forhindre et malariadødsfall i gjennomsnitt. Det er til sammenlikning rundt én promille av hva Finansdepartementet anbefaler at verdien av et statistisk liv skal ligge på – som i Norge er 40 millioner kroner i 2022. Det er anslått at myggnett har forhindret omtrent 450 millioner malariatilfeller mellom 2000 og 2015.

I tillegg til høy kostnadseffektivitet, anbefales Against Malaria Foundation blant annet på grunn av deres åpenhet, store vekstmuligheter, grundige prosess for å sørge for at nettene når frem til riktig mottaker, og oppfølging som sørger for at nettene blir benyttet slik de er ment og holder god nok stand.

Skattefradrag.

I 2023 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for en samlet årlig verdi på opp til 25 000 kroner, per person eller virksomhet som donerer. Kvalifiserte donasjoner gir 22% av beløpet i fradrag, som altså gir opp til 5 500 kroner mindre i skatt.

Det gjelder også for donasjoner gitt gjennom denne innsamlingsaksjonen. Logg inn på Min side med epostadressen du brukte da du ga, og registrer personnummeret ditt. Da rapporterer vi donasjonen din inn til Skatteetaten ved starten av neste år.