RESULTATER
Det er mennesker bak hvert eneste tall, det er nettopp derfor tallene er så viktige.
På denne siden vil vi vise hva giverne til Stiftelsen Effekt har utrettet. Her finner du hvor mye som er donert og statistikk om effekten av våre anbefalte organisasjoner. Vi gir innblikk i deres prosjekter og du møter noen av de mange menneskene bak tallene.

Noen av tallene her er estimater, men kilder og beregningsmetode kan du finne i informasjonsboblene og fotnoter nederst. Tallene er i hovedsak basert på konservative antagelser, data fra organisasjonene selv og analysene til GiveWell.org.2016
2017
2018
Siden mai 2016 er det gjennom GiEffektivt donert
1 206 475 KR

Mediandonasjonen er på
1 341 KR


Siden mai 2016 er det gjennom GiEffektivt donert
1 206 475 KR

Mediandonasjonen er på
1 341 KR
Siden mai 2016 er det gjennom GiEffektivt donert
1 206 475 KR

Mediandonasjonen er på
1 341 KR

Html code will be here

heie
heie
STATISTIKK
PROSJEKT
Hittil i år har 501 115 kroner blitt donert til AMF

Dette tilsvarer 13 214 myggnett som beskytter mot malaria.
AMF driver prosjekter i Afrika sør for Sahara og i flere land i Asia og i Oseania. Ett prosjekt donasjonene gjennom Effekt har vært med å støtte har foregått i Papua Ny-Guinea (PNG), like nord for Australia.

Myndighetene i PNG ønsker å oppnå universell dekning av landet og har sammen med AMF og lokale organisasjoner distribuert myggnett til 31 av landets distrikter, markert i blått på kartet. Effekt har finansiert 2512 myggnett i distriktet Western Highlands, markert i mørkeblått. Totalt har hele 1.2 millioner myggnett mot malaria blitt utdelt i dette prosjektet.

Du kan se mer om prosjektene vi har støttet på vår side hos AMF her.

heie

STATISTIKK
PROSJEKT 1
PROSJEKT 2

Hittil i år har 85 562 kroner blitt donert til SCIDette tilsvarer 22 191 ormekurer mot sneglefeber


Store deler av Malawi er dekket av ferskvann fra elver og innsjøer. I slike våte områder er befolkningen ekstra utsatt for sneglefeber fordi parasitten som forårsaker sykdommen vokser opp i ferskvannsnegler. Når folk bader eller vasker klær i elva kommer parasittene seg inn gjennom huden hvor den formerer seg hvis man ikke behandles i tide.

Den malawiske regjeringen har satt i gang et nasjonalt helseløft for å få bukt med parasittsykdommer som sneglefeber. Sammen med WHO har Schistosomiasis Control Initiative bistått regjeringen med planlegging, kursing og medisiner. Siden 2011 har de gjennomført fire kampanjer og gitt ormekur til 6,2 millioner barn og voksne.


I 2011 besøkte GiveWell prosjektet i Malawi for å revidere organisasjonens virksomhet. I bildekarusellen til høyre kan du se bilder fra turen og prosjektet SCI er med å finansiere.Siden 2011 har Schistosomiasis Control Initiative vært på topplisten over anbefalte organisasjoner. Deres arbeid med å bekjempe neglisjerte tropiske sykdommer som sneglefeber er svært kostnadseffektivt. Kostnaden for behandle én person mot parasitten for et helt år er bare en halv dollar eller omtrent 4 kr.


STATISTIKK
FEED

Hittil i år har 71 488 kroner blitt donert til GiveDirectlyDet går til 7 ekstremt fattige familier i Kenya og Uganda

Dette er GiveDirectly Live, en løpende oppdatering fra de som mottar penger fra GiveDirectly. Her kan du bli kjent med familiene, hva de driver med, hva de drømmer om og hva de bruker pengene på.

Se flere profiler på GiveDirectly sine hjemmesider.


Les mer om hva vi har oppnådd sammen
Gi Effektivt sine nettsider.
Tilleggsinformasjon:

Alle omregninger fra amerikanske dollar til norske kroner er basert på valutakursen 16.06.2017, som var på 8,42 norske kroner per dollar.
Fotnoter:
  1. GiveWell er gjennomsiktige i sine analyser, og du kan lese mer om hvordan de vurderer kostnadseffektiviteten til deres anbefalte organisasjoner her.
  2. GiveWell har tatt gjennomsnittet av kostnadene av langvarige insektdrepende myggnetting (LLIN) i allerede utførte og planlagte distribueringer hos Against Malaria Foundation. GiveWell opplyser selv om at det er usikkerhet tilknyttet estimatene, og de har vært nødt til å basere beregningene på en rekke antagelser. Du kan se GiveWells utregning av kostnadseffektiviteten til AMF her.
  3. Dette estimatet er basert på allerede gjennomførte distribuering av ormekurer. GiveWell har benyttet seg av tall fra SCI og er klare på at det er usikkerheter rundt utregningen av estimatet. Les mer om hvordan de har kommet frem til estimatet på GiveWells nettsider.
  4. Mesteparten av medisinene SCI distribuerer er donert av farmasøytiske selskap, noe som gjør kostnaden for distribuering enda lavere. I tillegg er det vanlig at regjeringer i landene SCI operer i gir økonomisk støtte til prosjektet. Dersom disse faktorene inkluderes i kostnadsanalysen estimerer GiveWell at kostnaden per ormekur er på $1,19.
  5. Det er viktig å understreke at administrasjonskostnader ikke er et tilstrekkelig mål på hvor effektiv en hjelpeorganisasjon er. Deler av de 9% som går til administrasjonskostnader blir blant annet brukt på forskning innen betingelsesløse kontantoverføringer. Du kan lese mer om GiveDirectlys forskning her, og finne studier som har forsket på effekten av kontantoverføringer her.
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler, altså tekstfiler plassert på datamaskinen din, for å hjelpe til å analysere hvordan brukere benytter seg av nettsiden. Vi benytter denne informasjonen til å gi våre brukere en best mulig tjeneste.
Ok, ikke vis igjen
Close