Verdens mest effektive bistand.

Gi Effektivt er en uavhengig tjeneste som enkelt lar deg gi til tiltakene som hjelper verden mest mulig.

Uavhengig.

De aller beste tiltakene for å bekjempe fattigdom og lidelse. Nøye vurdert og rangert etter effekt av en nøytral tredjepart, så du får mest mulig ut av det du gir.

Enkelt.

Støtt effektiv bistand, uten mas eller påtrengende oppfølging. La oss avgjøre hvor donasjonen din utretter mest akkurat nå, eller gi til en av våre anbefalte organisasjoner.

Gratis.

Donasjoner gitt gjennom Gi Effektivt kvalifiserer til skattefradrag. Vi sender 100% av donasjonen videre, og sørger for at du får størst mulig uttelling for det du gir.

Bistand gjort riktig.

Forskning viser at de beste bistandstiltakene er rundt ti ganger så effektive som gjennomsnittet innen samme område. Valget ditt av organisasjon utgjør altså en enormt stor forskjell i hva donasjonen kan utrette. Men bistandsbransjen er uoversiktlig. Informasjon om hva organisasjonene faktisk utretter er vanskelig å få tak i. Det vil vi gjøre noe med. Derfor tilbyr Gi Effektivt en gratis tjeneste som gjør det enkelt for deg å maksimere effekten av donasjonene dine - på tvers av organisasjoner. Få rasjonell og uavhengig informasjon. Hold oversikten. Se resultater. Gi Effektivt.

Hva folk sier om oss

Jeg gir gjennom Gi Effektivt fordi det er det beste jeg kan gjøre for å utjevne den dypt urettferdige ressursfordelingen i verden.

Image

Jan-Ole Hesselberg

↳ 

Psykolog og forfatter av boka Bedre beslutninger

Gi Effektivt gjør det trygt og enkelt for meg å bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted for flest mulig.

Image

Gunnar Tjomlid

↳ 

Blogger på Saksynt og forfatter av Placebodefekten og Håndbok i krisemaksimering

Bak anbefalingene til Gi Effektivt ligger det analyser i verdensklasse.

Image

Juni Solbrække

↳ 

Advokat hos Advokatfirmaet Hjort | LLM UPenn (hons)

Vi er forpliktet til å sikre at våre donasjoner hjelper mest mulig. Gi Effektivt har hjulpet meg med det siden 2015.

Image

Aksel Braanen Sterri

↳ 

Forsker ved Harvard University

Ikke alle tiltak som forbedrer verden er like spennende eller lett å forstå. Gi Effektivt fokuserer på resultater og det som faktisk fungerer for dem som trenger det.

Image

Ole Frithjof Norheim

↳ 

Professor i medisinsk etikk ved UiB og leder for Bergen Senter for etikk og prioritering

Jeg mener vi har en forpliktelse til å finne ut hvordan pengene vi bidrar med kan hjelpe flest mulig mest mulig. Da er det en stor fordel at Gi Effektivt gjør den jobben for oss.

Image

Rune Jansen Hagen

↳ 

Professor i økonomi ved Universitetet i Bergen

Dette kan vi oppnå.

Image

Topplista.

Vi anbefaler tiltakene som hjelper flest mulig mennesker mest mulig. Anbefalingene er basert på den beste tilgjengelige forskningen og bistandsevaluatoren GiveWell sine vurderinger av kostnadseffektivitet, slik at du utretter mer for pengene du gir.

Image

Smart fordeling.

Velger du Smart fordeling, tar vi ansvaret for å velge hvilken organisasjon som mottar pengene du gir. Vær trygg på at donasjonen din til enhver tid går til den organisasjonen som kan utnytte den best.

Image

Full oversikt.

På Min side finner du oversikt over hvilke tiltak du har støttet og hvor mye det har utrettet. Du kan også endre på faste donasjonsavtaler og se hvor mye skattefradrag du kvalifiserer til. Logg inn på Min side og se hvor mange mennesker du har hjulpet.

Slik fungerer det
01.
Deg

Velg en eller flere organisasjoner fra Topplista, eller overlat fordelingen til oss med Smart fordeling, og gi valgfritt beløp via Vipps, AvtaleGiro eller bankoverføring.

02.
Gi Effektivt

Vi dekker transaksjonskostnader slik at 100 prosent av donasjonen din går videre. Og vi sørger for at du får skattefradrag om du ønsker det.

03.
Organisasjonene

Utfører mer effektiv bistand som ikke ville skjedd uten ditt bidrag.

Filantropisk rådgivning.

Ønsker du å gi større beløp til veldedige formål, men er usikker på hvordan du kan ha en størst mulig positiv effekt?

Vi tilbyr filantropiske rådgivning, gratis og uforpliktende. Hva, hvorfor, hvordan og når? Vi hjelper deg å ta gode valg.

Image
Eirik MofossStyreleder
Image
Kristine B. FredriksenStyremedlem

Maksimer effekten av det du gir.

Bruk Gi Effektivt.