Gavekort.

Gi en effektiv gave til verden og noen du er glad i.

Det er mange gode grunner til å gi en gave til noen du er glad i. Mange av oss i Norge har allerede det meste av det vi trenger. Da kan et alternativ være å gi bort noe som også kan hjelpe de som har aller minst her i verden. Her kan du gi et gavekort gjennom Gi Effektivt.

Det vil fordeles basert på Gi Effektivt sin standard anbefaling, der pengene som er samlet inn hvert kvartal videresendes til de organisasjonene som til enhver tid kan bruke midlene for å utrette mest mulig.

Det siste året har dette vært New incentives som arbeider for økt vaksinering av spedbarn i Nigeria og Malaria Consortium som gir forebyggende medisiner til barn under 5 år for å beskytte mot malaria. For omtrent 850 kr kan vi sørge for at et barn som ellers ikke hadde blitt vaksinert, får beskyttelse mot en rekke sykdommer som blant annet tuberkulose, difteri og meslinger. Og for mellom 60-70 kr kan vi beskytte et barn mot malaria i løpet av en sesong.

Hvordan kjøpe gavekort.

I skjemaet over kan du skrive inn hvor mye du ønsker å gi i gave. Når du har valgt summen og har trykket på “Neste”, fyller du inn skjemaet med navn og telefonnummer til den du ønsker å sende gave til, en hyggelig melding som vil sendes til mottakeren av gavekortet, og ditt eget navn og telefonnummer. Til slutt legger du inn leveringsdato, som vil bestemme når SMS’en med gavekortet blir sendt ut til mottakeren. Etter dette vil du få opp Vipps sin betalingsskjerm hvor du fullfører donasjonen gjennom Vipps. Når betalingen er gjennomført vil du få en SMS med bekreftelse på at gaven din er registrert. Du vil også få muligheten til å laste ned et fysisk gavekort som du kan fylle inn dersom du vil overrekke gaven personlig. Dersom du ønsker å gi mange gavekort på en gang, for eksempel til ansatte i din bedrift, kan du bruke løsningen til Gi Gaven Videre. Der velger mottakeren selv hvilket veldedig formål gavekortet skal gå til, inkludert våre anbefalte organisasjoner. Se lenke under.

Image

Skattefradrag.

I 2024 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for en samlet årlig verdi på opp til 25 000 kroner, per person eller virksomhet som donerer. Kvalifiserte donasjoner gir 22% av beløpet i fradrag, som altså gir opp til 5 500 kroner mindre i skatt.

Det gjelder også for donasjoner gitt gjennom gavekort. Vi registerer fradraget på personen som gir gavekortet. Logg inn på Min side med epostadressen du brukte da du ga, og registrer personnummeret ditt. Da rapporterer vi donasjonen din inn til Skatteetaten ved starten av neste år.