Innsamling.

Innsamling på sosiale medier til effektiv bistand kan være det viktigste du gjør i år. Her er en guide til hvordan.

Det er enkelt å opprette en innsamling på Facebook og Instagram til Gi Effektivt. Vår fulle guide tar deg igjennom steg for steg og har mange gode tips og triks. Meta, eieren av Facebook og Instagram, tar ingen del av innsamlede midler og Gi Effektivt sender videre alt til effektiv bistand.

Her er de viktigste rådene våre:

  • Velg en tittel, bilde og beskrivelse som er fanger oppmerksomheten, er fengende og personlig og som forklarer hva innsamlingen din går til og hvorfor den er viktig.
  • Bruk kreative, personlige eller høykvalitets bilder eller videoer som viser at du er engasjert.
  • Jevnlige, personlige oppdateringer i innsamlingen og dine profiler på sosiale medier er svært viktig. Flere oppdateringer, gjerne med bilde eller video, gjør at innsamlingen vises bredere og dukker opp i andre sin feed.
  • Engasjer følgerne dine ved å svare på kommentarer og meldinger, og oppmuntre dem til å dele innleggene dine og donere til innsamlingen din. Slik aktivitet bidrar også til at innsamlingen oftere dukker opp i feeden til andre som igjen skaper mer aktivitet og donasjoner.
  • Husk å takk folk for støtten og hold dem oppdatert på fremdriften i innsamlingen din.

Andre ting å vurdere:

  • Få med deg venner, familie eller kollegaer til å holde innsamlingen sammen med deg. Sammen kan dere nå et større samlet nettverk, dere kan dele på følge opp innsamlingen og det er mer motiverende å organisere. Når du har opprettet innsamlingaksjonen din, kan du gå til innstillingenepå toppen av siden og velge "Rediger organisatorer".
  • La folk bli personlig investert. Lov at du skal gjøre noe spesielt om folk donerer, som for eksempel å ta et vinterbad hvis innsamlingsmålet blir nådd eller del en video der du spiller en sang for hver 1000 kr som blir samlet inn.
  • Matching. For hver krone som kommer inn, gir du en krone fra din egen lomme. Det beløpet hver av dem gir, speiler du med en tilsvarende donasjon. Det gir følelsen av at andre får dobbelt så mye igjen for donasjonene sine, og du viser at du selv er investert og bidrar.

Man kan få skattefradrag for donasjoner over 500 kr til Gi Effektivt. Etter å ha donert må givere registrere donasjonen sin på vår Min Side-løsning ↗ for én av donasjonene sine. Les mer om skattefradrag her.

Du som holder innsamlingen bestemmer hvilke av Gi Effektivt sine anbefalte organisasjoner pengene skal gå til. Kommer det tydelig frem i innsamlingen din ordner vi resten. Uansett går 100% av det du samler inn til effektiv bistand.