Gi en donasjon.

Gi Effektivt hjelper deg å støtte de mest kostnadseffektive bistandstiltakene ekspertene vet om. Slik fungerer det.

01.
Deg

Velg en eller flere organisasjoner fra Topplista, eller overlat hvordan donasjonen fordeles til oss med Smart fordeling. Gi et valgfritt beløp via Vipps, AvtaleGiro eller en bankoverføring.

02.
Gi Effektivt

Vi dekker transaksjonskostander slik at 100 prosent av donasjonen din går videre, og sørger for at du får skattefradrag om du ønsker det.

03.
Organisasjonene

Våre anbefalte organisasjoner gjennomfører effektive prosjekter og bistandstiltak som ikke ville skjedd uten dine bidrag.

Sett opp en fast donasjonsavtale.

Vet å trykke på "Gi" eller "Send donasjon" kan du enkelt sette opp en fast månedlig donasjon til de mest effektive bistandstiltakene, enten ved et fast Vipps-trekk eller AvtaleGiro.

På Min side kan du enkelt endre hvilke organisasjoner du støtter, med hvor mye og når du skal trekkes.

Gi en enkeltdonasjon.

Du kan også gi en engangssum ved hjelp av Vipps eller en bankoverføring. Ved en bankoverføring vil du få oppgitt vårt kontonummer og KID som knyttes til deg og den fordelingen av tiltak du har valgt. Deretter gjennomfører du overføringen fra nettbanken din.

Vi sender en kvittering når donasjonen er gjennomført, men ved en bankoverføring vil ikke kvitteringen komme før neste bankdag avsluttes.

Gi fra en bedrift.

Ønsker du å gi fra en bedrift kan du gjøre det ved å gjennomføre donasjonsprosessen på vanlig måte, og føre inn organisasjonsnummeret under "Jeg ønsker skattefradrag". Da sender vi deg en regnskapsvennlig kvittering på e-post så fort som mulig.

Vi kan også sende deg en faktura dersom du sender oss organisasjonsnummer, ønsket donasjonssum og hva du ønsker å gi til på donasjon@gieffektivt.no.

På Min side kan du holde oversikt over donasjoner fra flere skatteenheter samtidig, for eksempel en eller flere bedrifter, samt personlige donasjoner.

Vi sender pengene videre.

Hvert kvartal sender vi pengene som har blitt gitt gjennom Gi Effektivt videre til GiveWell og våre anbefalte organisasjoner.

I 2023 gikk 60% av donasjonene til Smart fordeling. Da videreformidler GiveWell hvert kvartal pengene de samlet inn i foregående kvartal til den eller de organisasjonene på Topplista som kan benytte seg best av midlene akkurat da.

Vi dekker transaksjonskostnadene ved din donasjon slik at 100 prosent av donasjonen din går videre. Ved en Vipps-donasjon er kostnaden 1 krone pluss 2,99 prosent av donasjonen og ved AvtaleGiro og bankoverføringer er kostnaden 2 kroner per donasjon.

Full oversikt.

Min Side får du full oversikt over donasjonene dine. Lag bruker og logg inn i menyen øverst. Her kan du følge med på hvor mye du har gitt til hva og hvilken effekt vi estimerer at donasjonene dine har hatt. Du kan også endre faste donasjoner når det passer deg, og har kvitteringer lett tilgjengelig for regnskapet ditt.

Min side vist på desktop og mobil

Skattefradrag.

I 2024 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for en samlet årlig verdi på opp til 25 000 kroner, per person eller virksomhet som donerer. Kvalifiserte donasjoner gir 22% av beløpet i fradrag, som altså gir opp til 5 500 kroner mindre i skatt.

For at Gi Effektivt skal kunne rapportere skattefradrag må donasjonen kunne kobles til et innrapportert fødselsnummer eller organisasjonsnummer. Registrer dette når du gir en donasjon, eller logg inn på Min side og opprett en skatteenhet.

Ta kontakt.

Vi brenner for effektiv bistand - og hjelper deg gjerne.

donasjon@gieffektivt.no
+47 944 36 657