Julebursdagsinnsamling for Helen Keller International

Jens sin julebursdagsinnsamling for Helen Keller International

Jeg har ikke mange julegaveønsker, men et av de er at flere barn skal kunne få vokse opp med syn, kognitive ferdigheter, og god helse forøvrig.

Slik at de kan leve bedre liv for seg selv og de rundt seg, slik at de kan være med å bygge opp sine lokalsamfunn, som igjen øker sjansene for en bedre verden for alle, også oss.

Å forhindre at barn blir blinde som følge av underernæring er kostnadseffektivt ved hjelp av næringstoftilsetning. Som forøvrig er årsaken til at vi også driver med lignende her hjemme i Norge.

Vil du gi flere barn muligheten til å vokse opp med synhet i god hold?

Opplever du problemer med å gi til innsamlingen?
Du kan også støtte innsamlingen ved å trykke på Gi-knappen i nedre høyre hjørnet, eller trykke på Gi en donasjon i menyen. På siste side kan du oppgi Jens-Fredrik Nakken som referanse om du ønsker. Vi er klar over problemet som rammer enkelte nettlesere og arbeider med å løse det.

Når jeg skal gi, er det viktigste å kunne hjelpe dem jeg gir til.

Image

Anna

↳ 

Talent Management Associate hos GovAI

Jeg mener vi har en forpliktelse til å finne ut hvordan pengene vi bidrar med kan hjelpe flest mulig mest mulig. Da er det en stor fordel at Gi Effektivt gjør den jobben for oss.

Image

Rune Jansen Hagen

↳ 

Professor i økonomi ved Universitetet i Bergen

Bak anbefalingene til Gi Effektivt ligger det analyser i verdensklasse.

Image

Juni Solbrække

↳ 

Advokat hos Advokatfirmaet Hjort | LLM UPenn (hons)

Jeg er glad for at det finnes noen som Gi Effektivt, som fremhever de som får utrettet mest.

Image

Henrik

↳ 

AI utvikler i Visma Resolve

Når du gir til Gi Effektivt så vet du at det er mange som har forsket på hvor pengene dine bør gå og hvordan det kan hjelpe folk best.

Image

Lina

↳ 

Student ved University College London

Helen Keller International

Helen Keller International forebygger mangelsykdommer med A-vitamintilskudd. Vitaminmangel av denne typen kan føre til mange lidelser, blant annet varig blindhet og redusert syn. HKI samarbeider med myndigheter i Afrika, Asia og Oseania og bistår dem med teknisk assistanse, finansiering og beslutningspåvirkning for å sette i gang tiltak.

Målgruppen er barn mellom 6 måneder og 5 år i områder utsatt for feilernæring. De får høykonsentrerte tilskudd to til tre ganger i året. Et A-vitamintilskudd levert gjennom et prosjekt støttet av HKI koster omtrent 10 kroner. Tiltaket fører til 24% lavere barnedødelighet i områdene det gjennomføres. Dette er et svært kostnadseffektivt program som også anbefales av GiveWell på grunn av god dokumentasjon, lovende vekstpotensiale og stor åpenhet.

Image

Skattefradrag.

I 2023 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for en samlet årlig verdi på opp til 25 000 kroner, per person eller virksomhet som donerer. Kvalifiserte donasjoner gir 22% av beløpet i fradrag, som altså gir opp til 5 500 kroner mindre i skatt.

Det gjelder også for donasjoner gitt gjennom denne innsamlingsaksjonen. Logg inn på Min side med epostadressen du brukte da du ga, og registrer personnummeret ditt. Da rapporterer vi donasjonen din inn til Skatteetaten ved starten av neste år.