Maks effekt.

Vi benytter oss av den beste tilgjengelige forskningen innen bistandsarbeid. Vurderingene til den uavhengige bistandsevaluatoren GiveWell gjør at du kan være trygg på at tiltakene sørger for størst mulig effekt per krone du gir.

Det er ikke tanken som teller.

Eksperter innen global helse og fattigdomsbekjempelse estimerer at noen bistandsorganisasjoner er 100x så effektive som ordinært gode organisasjoner.11.Caviola, Lucius et al. (2020) "Donors vastly underestimate differences in charities’ effectiveness"Judgment and Decision Making, vol. 14, no. 4, s. 509-516 For mottakerne av bistand utgjør altså valget ditt av organisasjon en enormt stor forskjell i hva donasjonen kan utrette.

Det er ikke tanken som utgjør forskjellen, det er rett handling. Vi hjelper deg med å støtte tiltakene som utretter størst mulig forskjell. Det betyr ofte andre organisasjoner enn de som får mest medieoppmerksomhet, har størst markedsføringsbudsjett eller lokal tilstedeværelse der du er. I motsetning til de fleste andre har våre anbefalte organisasjoner grundig dokumentert effekt av tiltakene sine.
Image
Slik maksimerer vi virkningskraften
Retter effekten mot riktig sted.

Det aller viktigste er hvor pengene går. Det er enormt stor forskjell i hvor mye de forskjellige tiltakene utretter per krone. Tiltakene vi anbefaler er blant de beste i verden.

Sørger for at mest mulig kommer frem.

Vi tar ingen gebyrer. Vi dekker transaksjonskostnader og sørger for at du får skattefradrag på donasjonen din. Dette sikrer at ditt bidrag når lengst mulig.

Evaluerer effekten og gjør nye vurderinger.

Den beste tilgjengelige forskningen og resultater fra organisasjonene selv danner et solid grunnlag for analysene som oppdateres jevnlig. Dette sikrer at donasjonene dine går til tiltak som har en reell og beviselig effekt.

Vi er forpliktet til å sikre at våre donasjoner hjelper mest mulig. Gi Effektivt har hjulpet meg med det siden 2015.

Image

Aksel Braanen Sterri

↳ 

Forsker ved Harvard University