The Nordstrand Nilsens vs Malaria ✨🎄🚫🦟

The Nordstrand Nilsens vs Malaria ✨🎄🚫🦟

Velkommen til juleverksted mot malaria!

Hvert år tar malaria livet av over 600 000 mennesker, for det meste barn under 5 år. Les det en gang til. Når vi stoppet opp og virkelig tok inn over oss at det hvert år er 600 000 familier som mister en av sine kjæreste til en sykdom som kan forebygges, til og med utryddes [1], så føltes det som en enorm og meningsløs tragedie. Heldigvis kan vi gjøre noe for å hjelpe!

I år fokuserer derfor vi i familien Nordstrand Nilsen vårt juleverksted på produksjon og distribusjon av malariamyggnett. Meeeeen siden det finnes folk som er mye flinkere enn oss på myggnett så tror vi det er best å heller gi penger og sette ekspertene på jobben. Against Malaria Foundation er blant verdens beste på myggnett, så det koster kun 48kr for et myggnett som kan beskytte 1-2 personer i 3-4 år. (se mer info lenger ned)

Vi blir veldig glad dersom det er flere som vil bli med på vårt juleverksted! En måte å bli med er å donere, og da matcher vi opp til 5000kr. For hver hundrelapp dere gir, så slenger vi på en. Om vi når målet på 5000kr innsamlet så gir vi til sammen 10 000kr, som betyr ca 400 barn beskyttet i 4 år!

Du er også hjertelig velkommen til å bli med ved å spre ordet. Likes, kommentarer, delinger, at du trykker interessert eller deltar eller inviterer andre venner til Facebook-eventet hjelper også masse!

I løpet av desember skal vi poste noen bilder og oppdateringer fra juleverkstedet. Hjertelig velkommen!

God jul!

[1] I følge The Lancet så kan vi utrydde malaria innen 2050 med litt økt innsats. Les dette og mer til her.

Against Malaria Foundation

Against Malaria Foundation forhindrer spredning av malaria i lavinntektsland. Organisasjonen driver forebyggende arbeid gjennom distribusjon av impregnerte myggnett. De bistår der tiltaket har størst effekt, og arbeider hovedsakelig i Afrika sør for Sahara.

Det koster 45-50 kroner for produksjon og distribusjon av et nett, som brukes av to personer i 2–4 år. Det betyr at 11 kroner er nok for å beskytte en person mot malaria i minst ett år. GiveWell anslår at 56 000 kroner brukt på dette tiltaket vil forhindre et malariadødsfall i gjennomsnitt. Det er til sammenlikning rundt én promille av hva Finansdepartementet anbefaler at verdien av et statistisk liv skal ligge på – som i Norge er 55 millioner kroner i 2023. Det er anslått at myggnett har forhindret omtrent 450 millioner malariatilfeller mellom 2000 og 2015.

I tillegg til høy kostnadseffektivitet, anbefales Against Malaria Foundation blant annet på grunn av deres åpenhet, store vekstmuligheter, grundige prosess for å sørge for at nettene når frem til riktig mottaker, og oppfølging som sørger for at nettene blir benyttet slik de er ment og holder god nok stand.

Image

Skattefradrag.

I 2023 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for en samlet årlig verdi på opp til 25 000 kroner, per person eller virksomhet som donerer. Kvalifiserte donasjoner gir 22% av beløpet i fradrag, som altså gir opp til 5 500 kroner mindre i skatt.

Det gjelder også for donasjoner gitt gjennom denne innsamlingsaksjonen. Logg inn på Min side med epostadressen du brukte da du ga, og registrer personnummeret ditt. Da rapporterer vi donasjonen din inn til Skatteetaten ved starten av neste år.