Vi anbefaler: GiveDirectly

En person snakker for en forsamling under et GiveDirectly-møte
GiveDirectly

Driver kontantoverføring til ekstremt fattige i Kenya og Uganda

GiveDirectlys virksomhet er utradisjonell, men det svært grundige datagrunnlaget fra dem selv og andre viser at det har god virkning. Ekstremt fattige har god oversikt over hva de selv trenger. Direkte kontantoverføringer til fattige personer gir dem muligheten til å kjøpe det de selv vet hjelper dem mest. Mottakerne får overføringene til sine mobilbank-kontoer. Prosjektene deres foregår i svært fattige områder på landsbygda i Kenya og Uganda. Gjennom effektiv drift og mobilbank-løsninger kan GiveDirectly overføre 85-91 kroner av hver 100-lapp de mottar i donasjoner. Dette inkluderer både administrasjonskostnader, kostnader ved gjennomføring (transaksjonskostnader med mer), fundraising, forskning og evaluering.

Oppfølgingsstudier viser at folk bruker pengene de får på å dekke sine grunnleggende behov, og gjør investeringer som gir god avkastning på sikt. På denne måten får de høyere inntekt også etter at overføringene stopper, og går færre dager sultne. Den solide dokumentasjonen gjør at GiveWell har GiveDirectly som en av sine anbefalte hjelpeorganisasjoner.

Borgerlønn
I tillegg til sitt vanlige arbeid har GiveDirectly startet et forskningsprosjekt for borgerlønn, der de tester forskjellige former for kontantoverføringer over lang tid, som du kan være med å donere direkte til. Velg "GiveDirectly Borgerlønn" som formål når du gir til oss, så går pengene dine spesifikt til dette.

Les mer: GiveDirectlys hjemmeside // GiveWell // GiveDirectlys borgerlønnprosjekt
Vi anbefaler flere hjelpeorganisasjoner som alle har blitt grundig evaluert og valgt ut. Vi baserer vårt valg av anbefalte organisasjoner på forskning og evaluering gjort av GiveWell. Du kan lese mer om bakgrunnen for utvalget her.
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få kvartalsvise oppdateringer fra oss
Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt godtar du vår personvernerklæring