Kristoffer løper for vaksiner

Jeg løper for å samle inn penger til New Incentives

I november skal jeg gjennomføre mitt lengste løp noensinne, og jeg vil bruke anledning til å samle inn penger til et veldig godt formål: Vaksinasjon av spedbarn i Nigeria.

Nigeria er et av landene i verden med høyest barnedødelighet og lavest andel som får barnevaksiner. Organisasjonen New Incentives sørger for at flere spedbarn vaksineres ved å tilby kontantoverføringer til omsorgspersoner som tar med seg barna til lokale offentlige klinikker for å gjennomføre vaksinasjonsprogrammet.

Barn skal ikke trenge å dø av sykdommer som det finnes vaksiner mot! For omtrent 845 kr kan vi sørge for at et barn som ellers ikke hadde blitt vaksinert, får beskyttelse mot en rekke sykdommer som blant annet tuberkulose, difteri og meslinger.

Et bidrag fra oss kan bety mye for noen som ikke har tilgang på det aller mest grunnleggende. Jeg matcher 10% av det totale målet på 150.000 kroner. Det betyr at for hver krone du gir, så kan du øke effekten av ditt bidrag.

Har du ikke mulighet til å gi? Da hjelper det også masse om du deler innsamlingen med dine venner og bekjente.

For  150000 kr kan vi sørge for at 96 barn gjennomfører barnevaksinasjonsprogrammet som ellers ikke ville gjort det og får livreddende beskyttelse mot en rekke sykdommer.

New Incentives

New Incentives sørger for at flere spedbarn vaksineres i Nigeria. Offentlige klinikker tilbyr gratis vaksinasjon av spedbarn mot sykdommer som blant annet tuberkolose, difteri og meslinger. Likevel er det mange foreldre som ikke prioriterer dette. For å øke vaksinasjonsgraden gir New Incentives omsorgspersoner som tar med seg spedbarn til klinikkene tilbud om direkte kontantoverføringer hvis de kommer tilbake for å fortsette vaksinasjonsplanen.

New Incentives jobber også med informasjonskampanjer rundt hvor viktig vaksinasjon er, samt å utbedre svake punkter i forsyningskjeden for vaksiner. Det er sterke bevis for at programmet øker vaksinasjonsraten. Vi anslår at det i snitt koster omtrent 845 kroner å få vaksinert et barn, ekskludert selve vaksinekostnaden. GiveWell anbefaler New Incentives på bakgrunn av beviselig effekt og høy kostnadseffektivitet, god oppfølging av transaksjoner, operasjonell effektivitet og stor åpenhet i organisasjonen.

Skattefradrag.

I 2024 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for en samlet årlig verdi på opp til 25 000 kroner, per person eller virksomhet som donerer. Kvalifiserte donasjoner gir 22% av beløpet i fradrag, som altså gir opp til 5 500 kroner mindre i skatt.

Det gjelder også for donasjoner gitt gjennom denne innsamlingsaksjonen. Logg inn på Min side med epostadressen du brukte da du ga, og registrer personnummeret ditt. Da rapporterer vi donasjonen din inn til Skatteetaten ved starten av neste år.